Fernando Alonso: “Als ik terugkeer naar de Dakar is het om te winnen”

Fernando Alonso finishte tijdens zijn eerste Dakar-rally als dertiende. Indien hij terugkeert naar de befaamde rally dan zou dat voor niets minder dan de overwinning zijn.


Alonso zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de Dakar-rally meer aandacht kreeg. Het gebeurt immers niet vaak dat een tweevoudig F1-kampioen zijn debuut in de roemrijke rally maakt.

Met een dertiende plaats in het eindklassement en enkele zeer sterke resultaten tijdens verschillende etappes mag Alonso spreken van een geslaagd debuut in de Dakar-rally.

Tijdens de tweede etappe verloor Alonso door technische problemen heel wat kostbare tijd en tijdens de marathon-etappe verloor hij eveneens veel tijd na een koprol toen hij over een duin reed.

“Ik had bijna iedere dag het gevoel dat ik competitief was,” zei Alonso na de finish van de Dakar in Qiddiya.

“Tijdens de laatste etappe hadden we een lekke band, haalden Yazeed in en finishten als vierde in de etappe. Ik denk dan ook dat we kans hadden kunnen maken op de etappe-overwinning.”

De Dakar is en blijft een uitdaging, ook voor een zeer ervaren rijder zoals Alonso. Of we Alonso nog terugzien in de Dakar valt af te wachten.

“Indien ik beslis om opnieuw deel te nemen aan de Dakar dan is dat met hoge verwachtingen,” aldus Alonso. “Ik wil er echter nu nog niet aan denken, ik ben blij met hoe deze Dakar is verlopen.”

“Na deze eerste ervaring waarin ik competitief was zal ik, wanneer ik opnieuw zou deelnemen, voor de overwinning proberen gaan. Zo zou ik een nieuwe belangrijke overwinning aan mijn carrière kunnen toevoegen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print