Fernando Alonso: “Dit was mijn beste race van het seizoen”

Fernando Alonso startte de GP van Duitsland van op de zevende plaats en finishte als vijfde. Geen podiumplaats dus, maar toch vindt de Spanjaard dat hij vandaag zijn beste race van het seizoen heeft gereden.
image
Alonso liet na de kwalificatie weten dat hij hoopte op iets koudere weersomstandigheden, aangezien de felle hitte de prestaties van de Ferrari F14 T in sterke mate negatief beïnvloedt. Vandaag was het inderdaad iets frisser, het uiteindelijke resultaat voor Alonso was een vijfde plaats, al was de Spanjaard duidelijk wel tevreden over zijn race.

“De vijfde plaats was absoluut het hoogst haalbare vandaag,” zei Alonso na de race. “Ik ben zeer tevreden. Oostenrijk was tot dusver mijn beste race van het seizoen, maar nu is het waarschijnlijk deze race. Het was immers redelijk complex om de start van de race onder controle te houden, net als de hoeveelheid brandstof, de banden, de wijzigingen in de strategie en de gevechten op het circuit.”

“Het was een erg complexe race om te begrijpen en te rijden,” voegde de Spanjaard eraan toe.

Volgens Alonso opteerde Ferrari voor de juiste strategie, ook al eindigde hij achter Sebastian Vettel en scheelde het niet veel of hij moest Daniel Ricciardo ook nog laten voorbij gaan omdat hij brandstof moest besparen.

“Ik besloot om de strijd met Ricciardo aan te gaan en vervolgens brandstof te sparen,” aldus Alonso over het slot van zijn race. “Tijdens mijn laatste ronde moest ik enorm veel brandstof besparen. Ik reed bijna de ganse ronde in achtste versnelling. Gelukkig duurde de race geen honderd meter langer.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}