Fernando Alonso: “Ferrari zal Williams verslaan”

Volgens Fernando Alonso zal Ferrari erin slagen om Williams te verslaan in de strijd voor de derde plaats bij de constructeurs.

Ferrari kende een dramatische GP van Italië, waardoor Williams de Italiaanse renstal voorbij ging in de wk-tussenstand. Na de GP van Singapore kon Ferrari de kloof tussen beide teams echter opnieuw verkleinen. Williams staat momenteel negen punten voor op Ferrari, maar volgens Alonso zal Ferrari Williams verslaan tegen het einde van het seizoen.

“Wij zijn Ferrari, we zijn veel meer dan een gewoon team,” aldus Alonso in Singapore. “We moeten simpelweg hard blijven werk, wat ons voordeel of nadeel tegenover Williams ook is. We zullen strijden tot de laatste ronde van de laatste race want er zijn nog veel punten te verdienen.”

En daarin heeft de Spanjaard gelijk. Tijdens de laatste race van het seizoen, de GP van Abu Dhabi, worden er immers dubbele punten uitgedeeld. Dan is een verschil van negen punten tussen twee teams te verwaarlozen.

“Ik ben ervan overtuigd dat we aan het einde van het seizoen Williams zullen verslaan,” blikt Alonso alvast vooruit naar het einde van het seizoen.

Met de GP van België en de GP van Italië heeft Ferrari alvast de voor haar twee moeilijkste races van het seizoen achter de rug.

“We hebben Spa en Monza achter ons, wat voor ons twee moeilijke races waren, dat wisten we,” zei Alonso. “Williams slaagde erin om daar zo veel mogelijk punten te halen. Dat deden ze enorm goed.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}