Fernando Alonso gaat in Abu Dhabi F1-demo geven met Renault-bolide van eerste F1-titel

Komend weekend zal Fernando Alonso in Abu Dhabi een speciaal moment beleven. Alonso zal op het Yas Marina Circuit immers een demo geven met de Renault F1-bolide waarmee hij zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 behaalde.


Fernando Alonso won in 2005 zijn eerste wereldtitel met de Renault R25. Tijdens het laatste raceweekend alvorens het Renault F1 team wordt omgedoopt tot Alpine zal Alonso in Abu Dhabi verschillende snelle rondjes rijden met de Renault R25.

Alonso zal zowel op vrijdag, zaterdag als zondag in actie komen en de V10-motor van de Renault F1-bolide stevig laten brullen. Renault behaalde in 2015 naast de wereldtitel ook acht overwinningen en achttien podiumplaatsen met de R25.

“Het zal zeer emotioneel zijn om de R25 opnieuw met veel power over het circuit te zien rijden, dat Fernando achter het stuur zal zitten is de kers op de taart,” aldus Renault F1-baas Cyril Abiteboul.

“Deze combinatie van wagen en rijder is één van de klassiekers in de F1 en het blijft één van de mooiste verwezenlijkingen van Renault in de motorsport.”

“Ook al vormt de wagen een symbool van de verwezenlijkingen uit het verleden, Fernando weerspiegelt onze sterke ambitie om te blijven pushen voor meer succes en het opnieuw beleven van zo’n ongelooflijke momenten en emoties.”

“Uiteraard zullen onze nieuwe resultaten voortaan onder de naam van Alpine plaatsvinden maar onze toekomstige successen zullen een homage zijn voor de geweldige tijd in de Renault F1-geschiedenis.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print