Fernando Alonso: “Geen enkele straf is hard genoeg voor Sebastian Vettel”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Lange tijd leek Fernando Alonso tijdens zijn ultieme snelle ronde in Q2 op weg naar een plaats in de top tien en leek de Spanjaard dus door te stoten naar Q3. Tot Alonso in de laatste bocht plots gehinderd werd door Sebastian Vettel.

“Ik denk dat we vandaag de kans gemist hebben om als vijfde of zesde op de grid te staan, dan heb je ook een compleet andere race,” vertelde Alonso na afloop tegenover ‘Sky’.

“Dus wat de bestraffing ook is voor de anderen, het zal nooit genoeg zijn. Het is wat het is.”

“Ik denk dat het zeer slecht gemanaged is door de mensen vooruit. Ik ben teleurgesteld omdat we vandaag over het nodige potentieel beschikten. Het was de beste wagen die ik dit seizoen al heb gehad en we slaagden er niet in om het resultaat the maximaliseren.”

Meteen na het incident was er een handgebaar van Alonso naar Vettel. De Duitser excuseerde zich en uiteindelijk legt ook Alonso de schuld niet volledig bij Vettel.

“Soms moet je vertragen omdat de wagen voor je vertraagt, omdat de anderen het doen,” aldus Alonso.

“Bij gevolg moeten ook de drie of vier wagens daarachter het doen. Als je vrije baan hebt dan probeer je een zuivere outlap te rijden.”

“Dus zoals ik zei denk ik niet dat Seb iets verkeerd heeft gedaan want enkele wagens voor hem waren al aan het vertragen. De grootste gevolgen zijn er voor onze race. Wat er met hen nu gebeurt verandert weinig aan onze situatie,” besloot Alonso.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen