Fernando Alonso gelooft in 400 F1-races: “Ik blijf op het hoogste niveau presteren”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso staat op het punt om het record van het meeste aantal F1-races te verbreken, een record dat nu nog op naam staat van Kimi Raikkonen. Alonso gelooft echter in het bereiken van de mijlpaal van 400 F1-races.

In Italië evenaarde Fernando Alonso het record van Kimi Raikkonen maar in Singapore zal Alonso aan zijn 350ste F1-race deelnemen, dit ondanks enkele sabbatjaren. Met 350 races achter zijn naam wordt Alonso alleenrecordhouder maar hij is duidelijk van plan om het record stevig aan te scherpen.

Eind dit seizoen maakt Alonso immers de overstap van Alpine naar Aston Martin waar hij een contract heeft tot minstens eind 2024. Dat moet het symbolische aantal van 400 F1-races binnen bereik brengen.

“Ik weet aan hoeveel F1-races ik heb deelgenomen want jullie blijven het ieder raceweekend vermelden,” vertelde Alonso in Monza tegenover diverse media.

“Ik ben erg blij dat ik vele jaren in de Formule 1 ben en met de twee jaar dat ik nog in de Formule 1 ben zal ik zeker de 400 races halen.”

“Dat is een enorm cijfer en het toont mijn passie voor de sport en mijn discipline om op het hoogste niveau te presteren. Wanneer je niet presteert dan haal je geen 400 races.”