“Fernando Alonso had acht keer F1-kampioen moeten worden”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens voormalig F1-teambaas Eddie Jordan had Fernando Alonso op zijn minst vier of zes keer F1-kampioen moeten worden waarschijnlijk zelfs acht keer.

Met zijn twee podiumplaatsen op rij met de Aston Martin F1-bolide tot dusver dit seizoen doet Fernando Alonso in de Formule 1 meer dan ooit opnieuw van zich spreken. Op 41-jarige leeftijd doet de tweevoudig F1-kampioen opnieuw mee vooraan en dat onderschrijft volgens Eddie Jordan nogmaals het talent waarover Alonso beschikt.

Ondertussen is het zeventien jaar geleden dat Fernando Alonso voor de laatste keer wereldkampioen werd, zijn tweede wereldtitel op rij met het Renault F1 team. Dat hadden er volgens Eddie Jordan minstens een veelvoud daarvan moeten zijn.

“Ik herinner me dat ik Fernando Alonso Michael Schumacher op een nat circuit van Suzuka buitenom zag passeren en ik zei tegen mezelf ‘Oh, mijn God, hoe kan hij dat doen?,” vertelde Jordan tegenover ‘OLBG’. “Alonso slaagde in zijn inhaalmanoeuvre en vanaf dan was hij voorbestemd voor grootse prestaties.”

“Ik neem het hem kwalijk dat hij niet vier, zes, of misschien zelfs acht keer wereldkampioen is geworden. Hij had beter zijn teams moeten kiezen.”

“In zijn dertiger-jaren koos Alonso voor het geld terwijl hij een ander pad had kunnen kiezen. Nu beseft hij opnieuw dat hij een team rondom hem heeft dat hem kan doen finishen maar hij zal Red Bulls niet verslaan. Ik geloof echter wel dat hij dit jaar races kan winnen!”