“Fernando Alonso heeft zijn F1-carrière op het spel gezet”

Volgens voormalig F1-piloot Jacques Villeneuve heeft Fernando Alonso door de overstap van Ferrari naar McLaren-Honda zijn F1-carrière op het spel gezet. De Canadees is ook van mening dat Alonso bij Ferrari wereldkampioen had kunnen worden.

Villeneuve is nooit verlegen voor ene ophefmakende uitspraak, maar de Canadees heeft deze keer misschien wel een beetje gelijk.

Eind vorig jaar was het lange tijd onduidelijk waar de toekomst van Fernando Alonso lag. Zou de Spanjaard bij Ferrari blijven, of zou hij toch naar een andere F1-team overstappen. Het werd uiteindelijk het laatste want Alonso verliet Ferrari en koos voor McLaren-Honda.

Een opmerkelijke keuze aangezien Alonso al eens voor McLaren reed en toen na amper één seizoen het voor bekeken hield en na een fikse ruzie McLaren de rug toekeerde. Opmerkelijk ook omdat McLaren dit seizoen de overstap maakte van de motoren van Mercedes naar de Honda-motor. Een project met veel prestige maar waaraan ook heel wat risico’s verbonden zitten. Dat blijkt nu ook na enkele races want waarvoor gevreesd werd, gebeurde ook tijdens de eerste races van het seizoen: McLaren-Honda is helemaal niet competitief.

Volgens Jacques Villeneuve heeft Alonso zijn F1-carrière op het spel gezet door voor McLaren-Honda te kiezen, dit terwijl de Spanjaard volgens Villeneuve bij Ferrari kampioen had kunnen worden.

“Ik denk dat Alonso niet vaak een fout begaat, maar met zijn wissel naar McLaren-Honda zet hij zijn carrière op het spel. Hij zal waarschijnlijk nooit nog kampioen worden,” aldus Villeneuve tegenover ‘AS’.

Vooral de manier van werken verhindert volgens Villeneuve Honda ervan om snel betere resultaten te behalen en succesvol te zijn in de Formule 1.

“Ik heb met Honda samengewerkt en weet hoe het er aan toegaat. Ze zijn erg traag. Hun cultuur verhindert dat ze bepaalde zaken kunnen bereiken,” aldus Villeneuve. “Wanneer bijvoorbeeld een medewerker die hoger geplaatst is een fout begaat dan verlaten ze de ingeslagen weg niet. McLaren en Honda zijn dit jaar enorm verwijderd van een mogelijke overwinning. Ik ben benieuwd of ze de komende jaren iets kunnen winnen. Vermoedelijk zullen ze de eerste twee jaren geen overwinning behalen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed