Fernando Alonso: “Het is nog een kwestie van tijd”

Fernando Alonso eindigde de GP van Japan als vierde, een mooi resultaat wetende dat de Spanjaard als achtste aan de race moest beginnen. Maar verder is het nog een kwestie van tijd alvorens Vettel zeker is van zijn vierde titel op rij.
image
Alonso en Massa maakten een uitstekende start. Meteen wonnen beide Ferrari’s een aantal plaatsen, maar vervolgens was het voor zowel Massa als Alonso hoofdzakelijk een weg door het verkeer banen en af en toe treintje rijden. Vooral toen ze samen met Nico Hulkenberg maar erg moeilijk voorbij Daniel Ricciardo geraakten werd er heel wat kostbare tijd verloren.

Vervolgens zag het er even naar uit dat Alonso net als in Zuid-Korea niet voorbij Nico Hulkenberg zou geraken maar in de slotfase van de wedstrijd slaagde de Spanjaard er dan toch in om de Duitser te passeren. De slotconclusie is echter wel dat Ferrari momenteel te traag is om in de huurt van het podium te komen.

“De strijd voor de titel is nog open, althans voor minstens nog één race. Maar zelfs wanneer Sebastian vanaf nu steeds uitvalt dan nog moet ik alle races winnen om kans te maken op de titel,” zei de Spanjaard na afloop van de race. “Het is nog gewoon een kwestie van tijd.”

“We hadden veel verkeer voor ons maar ook niet voldoende tempo om aanspraak op de top-3 te maken. Red Bull en Lotus waren vandaag te snel voor ons. Ze verdienen het om op het podium te staan, ze waren simpelweg sneller dan ons. Over het algemeen was het echter een goede race,” besluit de Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}