Fernando Alonso: “Ik bepaal mijn eigen lot in de Formule 1, goed of slecht”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Fernando Alonso laat verstaan dat hij zelf zal bepalen hoe zijn toekomst er in de F1 zal uitzien en dat hij zich niet gek laat maken door de eventuele vrije zitjes bij topteams.

De overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari volgend jaar heeft ervoor gezorgd dat er een opening komt bij Mercedes en door de onrust bij Red Bull is het niet onmogelijk dat ook Max Verstappen andere oorden opzoekt. 

Fernando Alonso laat alvast weten dat hij zich niet gek laat maken door de eventuele mogelijkheden in de nabije toekomst. Eerst en vooral wil hij bepalen of hij al dan niet verder wil in de Formule 1 na 2024, daarna zal hij beslissen bij welk team, maar hij heeft al laten vallen dat een verlengd verblijf bij Aston Martin zijn voorkeur wegdraagt. 

“Ik ben altijd zo geweest,” aldus Alonso in Australië. “Soms hielp het me, soms deed het me pijn, om de baas te zijn van mijn lot.”

“Ik koos zelf wanneer ik uit een team ging, wanneer ik bij een team ging, ik koos zelf wanneer ik stopte met F1. En ik koos wanneer ik terugkwam.”

“En nu kies ik wat ik volgend jaar doe. Ik ga niet volgen wat anderen doen en mijn lot laten dicteren. Ik doe het op mijn eigen manier. Goedschiks of kwaadschiks, zo ben ik nu eenmaal.”

In Saoedi-Arabië liet Alonso weten dat hij de komende weken zal beslissen of hij ook na 2024 nog F1-rijder wil zijn. In Melbourne liet de tweevoudige wereldkampioen alvast weten dat er sindsdien nog niets veranderd is. 

“Het veranderde niet veel,” zei hij. “En het zal ook niet veranderen in de komende weken of wedstrijden. Ik wil niet wachten tot de zomer, want ik denk dat dat niet eerlijk is voor mij en voor het team, als ze meer opties moeten vinden en dat soort dingen.”

“Maar ik wil ook niet overhaast te werk gaan en een beslissing nemen terwijl ik nog niet met mijn hoofd bij volgend jaar ben.”

“Mijn hoofd is nu zo gefocust op de dingen die ik graag wil testen met de auto na de lessen van de eerste paar races.”

“Alles is zo spannend over de performance dat als ik aan volgend jaar moet denken, ik denk ‘ah, dit is nu niet het juiste moment om na te denken’.”

Momenteel verkiest de tweevoudige wereldkampioen een verlengd verblijf bij Aston Martin. 

“Zoals ik al zei bij de lancering van de auto, als ik die beslissing neem, is het eerste kantoor waar ik naartoe ga het kantoor van Aston Martin,” zei hij. “En dat zal mijn prioriteit zijn, mijn loyaliteit aan hen. Ik ben dankbaar voor de kans die ze me twee jaar geleden hebben gegeven.”

“En als we tot een overeenkomst komen, dan zal dat de beslissing zijn, als ik blijf racen en we tot een overeenkomst komen.”

“Als ik geen overeenkomst bereik met Aston, dan zal ik ergens anders kijken. Maar dat zal een tweede keuze zijn.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print