Fernando Alonso: “Ik stop pas met de F1 als ik me niet meer beter voel dan de anderen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso legt uit waarom hij zichzelf nog niet meteen met pensioen ziet gaan in de Formule 1.

De tweevoudig wereldkampioen maakte in een ver verleden in 2001 zijn debuut bij Minardi en 337 races later staat de veertigjarige Fernando Alonso in 2022 nog steeds op de startgrid van de Formule 1. 

Hij is ondertussen wel de oudste rijder in het F1-circus geworden maar aan stoppen denkt de Spanjaard nog niet. Waarom niet? “Omdat ik me nog altijd beter voel dan de rest,” antwoordt hij vastberaden.

Maar wanneer is hij dan wel klaar om te stoppen?  

“Wanneer er iemand komt en ik zie dat andere rijders me verslaan op pure capaciteiten,” aldus Alonso. “Wanneer ik zie dat ik niet goed meer ben bij de starts, ik niet goed ben in het prepareren van de auto, of dat de andere kant van de garage een seconde sneller is dan ik en ik die tijden niet kan evenaren.”

“Misschien steek ik dan mijn hand op en zeg ik: ‘Weet je, dit is voor mij het moment om aan iets anders te denken'”, voegde hij eraan toe. “Maar op dit moment voel ik het tegenovergestelde. Ik hou van racen.”

De start van het huidige seizoen is alvast niet zonder slag of stoot verlopen voor de Spanjaard. Zijn Alpine kampt met betrouwbaarheidsproblemen en vorige week moest hij opgeven na een aanrijding met Mick Schumacher.

Dat maakt dat Alonso het moet stellen met een schamele twee punten in de tussenstand om het wereldkampioenschap terwijl zijn teamgenoot, Esteban Ocon, al twintig stuks wist te sprokkelen.

“Ik eindig het seizoen liever beter dan dat ik het goed begin en dan slecht eindig,” zei hij.

“Maar tegelijkertijd, als je de races op TV bekijkt – en ik heb er momenteel te veel bekeken – om slechts twee punten in het kampioenschap te hebben terwijl ik er misschien al vijfentwintig of dertig zou moeten hebben … Dat is pijnlijk.”

De gesprekken over een verlenging van zijn contract zullen waarschijnlijk beginnen in de zomer. Alpine heeft met Oscar Piastri ook nog een beloftevolle jonge rijder als reserverijder in de rangen maar de Franse renstal heeft al laten uitschijnen dat ze hem graag willen uitlenen.

 “Het is een beetje vroeg in het seizoen voor ons om een rijder ergens in ons team te positioneren, net als in de andere teams,” zei Alpine CEO Laurent Rossi. “Het verandert niets.”

“Het is niet de vraag of, maar wanneer Oscar in de Formule 1 stapt”, voegde hij eraan toe. “Hij zal er zo klaar als mogelijk voor zijn, dat is het enige dat voor mij telt.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer