Fernando Alonso: “Ik zal niet teleurgesteld zijn als ik dit jaar niet meer op het podium sta”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tijdens de eerste acht races van het seizoen wist Fernando Alonso zes podiumplaatsen te scoren, maar naar eigen zeggen zal hij niet teleurgesteld zijn als hij daar dit seizoen niet meer in zou slagen.

Fernando Alonso begon dit seizoen bij Aston Martin aan een nieuw hoofdstuk in zijn rijkgevulde carrière. Aan het begin van het seizoen bleek ook dat de bolide van de Britse formatie hem weer in staat stelde om in de voorste gelederen te vechten en de tweevoudige wereldkampioen greep elke kans met beide handen.

De eerste drie races vonden we Alonso terug op de derde podiumplaats, in Bakoe bezette hij de vierde plaats en in Miami stond hij weer op het derde trapje. In Monaco en Canada werd hij zelfs tweede, maar sindsdien slaagde hij er niet meer in om in de top drie te eindigen maar sprokkelde hij wel nog heel wat wk-punten.

Dat hij niet meer in de top drie eindigt ligt volgens de Spanjaard aan de concurrentie die sterker geworden is en daarom zal hij niet teleurgesteld zijn als het dit seizoen niet meer zou lukken om een podium te scoren.

“Ik zal niet teleurgesteld zijn omdat het moeilijker geworden is om in de top drie te rijden,” aldus Alonso.

“De strijd voor een podiumplaats is harder geworden omdat de concurrentie groter is. Het is een strijd tussen vier teams en daarom zal het moeilijk worden om in de tweede seizoenshelft ook zes keer op het podium te eindigen. Ik zou echter wel blij zijn met nog twee of drie top drie klasseringen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner