Fernando Alonso: “In Portimao zal het beter zijn”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Door een tijdstraf voor Kimi Raikkonen slaagde Fernando Alonso erin om in Imola tijdens zijn F1-comeback zijn eerste wk-punt te behalen maar een echt goed weekend, dat was het niet. Tegen de volgende race in Portimao zal het volgens Alonso echter beter gaan.

“Het mag geen excuus zijn om te zeggen dat met iedere ronde die je rijdt, dat je je steeds meer comfortabel in de wagen voelt,” vertelde Alonso na het raceweekend in Imola.

“Maar dat mag ook geen excuus zijn voor het feit dat ik niet goed presteerde. Ik moet beter voorbereid zijn, meer klaar zijn voor de volgende keer. Het maakt niet uit of je weinig tijd had, of zelfs geen tijd in de wagen. Ik zal de volgende keer beter proberen doen.”

Alonso is één van de meest ervaren rijders op de startgrid, maar dan nog moet je je altijd aanpassen aan de omstandigheden en je nieuwe omgeving.

“Ik ben al erg vaak van team gewijzigd. Ik ben zelfs vaak van categorie en van raceklasse in de autosport veranderd. Er is altijd een periode van aanpassing.”

“Er is nooit excuus geweest en het zal nu ook geen excuus zijn. Het zou beter moeten zijn. Ik presteerde het voorbije weekend niet op het juiste niveau, het zal beter zijn in Portimao.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022