Fernando Alonso in top-10 van de Dakar, strijd om eindzege superspannend

Stéphane Peterhansel heeft de negende etappe in de Dakar gewonnen. De strijd om de eindzege wordt na tijdsverlies voor Sainz superspannend, Fernando Alonso is ondertussen de top-10 ingedoken.


Peterhansel deed vandaag tijdens de negende etappe in de Dakar een uitstekende zaak in de strijd om de eindzege. De Fransman was aan de finish van de etappe van 415 kilometer naar Haradh amper vijftien seconden sneller dan Nasser Al-Attiyah.

Beide heren doen echter een uitstekende zaak in de strijd om de eindzege ze profiteerden optimaal van tijdsverlies dat leider Carlos Sainz leed doordat hij lek reed. Sainz verloor meer dan zes minuten op Peterhansel en Al-Attiyah.

Sainz heeft in de tussenstand een voorsprong van nog slechts 26 seconden op Al-Attiyah. Eigenlijk had Al-Attiyah aan de leiding moeten staan maar na afloop van de tweede etappe kreeg de Qatarees een tijdstraf van drie minuten omdat hij een alarmsignaal negeerde dat hem waarschuwde dat hij een andere wagen moest laten passeren.

Al-Attiyah negeerde dat signaal omdat hij Sainz niet wou laten passeren. Het negeren van dergelijk signaal leidt tot een bestraffing.

Fernando Alonso reed vandaag de negende tijd en finishte op iets meer dan dertien minuten van Peterhansel. Alonso komt door zijn sterke prestatie net de top tien in. De Spaanse tweevoudig F1-kampioen zal echter nog flink moeten strijden voor zijn plaats in de top tien. Verschillende rijders volgen immers op slechts een handvol minuten van Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print