Fernando Alonso kan niet wachten om Alpine te verlaten: “Nog één race en dan zit het erop!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tijdens de sprintrace in Brazilië kwam het opnieuw tot een aanvaring tussen Esteban Ocon en Fernando Alonso. Die laatste is het beu en kan niet wachten om de deur bij het Alpine F1 team achter zich dicht te trekken.

Toen Fernando Alonso bij Aston Martin als racepiloot bevestigd werd voor volgend seizoen fronsten heel wat insiders en F1-experten de wenkbrauwen maar ondertussen lijkt het water tussen Alonso en teamgenoot Esteban Ocon wel erg diep. Alonso uit ook steeds meer kritiek op het Alpine F1 team.

Na afloop van de sprintrace was Alonso niet te spreken over zijn aanrijding met teamgenoot Esteban Ocon. Dat beide heren na afloop van het seizoen niet samen gezellig Kerstmis zullen vieren of op reis zullen gaan dat is nu echt wel duidelijk.

“Ik moet niet met hem praten,” antwoordde Alonso toen hem door ‘Sky Sports F1’ gevraagd werd of hij de incidenten met zijn teamgenoot zou bespreken.

“Het is nog één race en dan zit het erop, eindelijk. Het was zeer close met de muur in Jeddah, close met de muur in Boedapest en nu hier.”

“Het is hoe het is, soms is er een enorme competitiviteit in het team. Het overkwam hem met Perez, met Verstappen toen hij zichzelf in 2018 hier probeerde te ontdubbelen. Het is nog één race.”

Alonso vergeet blijkbaar dat er, inclusief de race van vandaag, nog twee races zijn. Maar dat hij wil dat het seizoen er zo snel mogelijk op zit, dat is duidelijk …

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023