Fernando Alonso: “Kimi verslaan was leuk”

Fernando Alonso finishte de GP van Brazilië als zesde, voor teamgenoot Kimi Raikkonen, en daarover was hij best tevreden.

Alonso en Raikkonen stonden op een verschillende strategie. De Spanjaard op een driestopper en Raikkonen op een tweestopper. Tegen het einde van de race kruisten beide strategieën elkaar waardoor we een rondenlang gevecht kregen tussen Alonso en Raikkonen voor de zesde plaats.

Uiteindelijk slaagde Alonso erin om Raikkonen op zijn nieuwere banden in te halen dankzij de hulp van DRS op het rechte stuk langs start-finish. Alonso presteert reeds gans het seizoen beter dan zijn Finse teamgenoot maar vond het best leuk om eens op het circuit rechtstreeks te strijden met Raikkonen.

“Ik ben erg tevreden en heb geen frustraties,” zei Alonso na afloop van de race. “Het is altijd leuk om voor hem te finishen. Dit weekend slaagde ik erin om hem tijdens de kwalificatie en de race te verslaan, ondanks enkele mechanische problemen die ik had. Het was zeker en vast leuk om mee te maken, al maakte ik een pitstop meer, waardoor ik een achterstand van 21 seconden moest inhalen. Ik stond uiteindelijk op nieuwere banden, die me een voordeel gaven voor het gevecht op het einde van de race.”

“Het belangrijkste gevecht was echter niet het gevecht met hem maar met het andere team (McLaren). We scoorden belangrijke punten voor Ferrari vandaag en dat is het belangrijkste,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print