Fernando Alonso: “Klaar om te genieten van Dakar, niet om te winnen”

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso is naar eigen zeggen klaar voor zijn allereerste deelname aan de Dakar maar de rally ook winnen, dat zit er volgens hem zeker en vast niet in.


“Wanneer ik naar daar ga dan is dat zeker en vast om van die ervaring te genieten,” zei Alonso vrijdag tijdens het prijzengala van de FIA in Parijs. “Wanneer ik naar de Dakar ga dan ga ik er het beste van proberen maken.”

Alonso mag zich dan wel zo goed mogelijk voorbereid hebben op zijn deelname aan de Dakar, toch beseft ook de tweevoudig F1-kampioen dat de Dakar iets helemaal anders is dan de eenzitterij en endurance-races.

“Wanneer ik aan de Dakar denk dan voel ik me er niet klaar voor. Ik besef dat ik te weinig ervaring heb. Wanneer ik aan andere races deelneem zoals de Indy 500, Le Mans of Daytona dan voel ik me redelijk competitief en bevind ik me op een niveau dat ik voor de overwinning kan gaan.”

Volgens Alonso mag er dan ook niet verwacht worden dat hij tijdens zijn eerste deelname aan de Dakar meteen mee kan doen om de overwinning.

“Wat de Dakar betreft denk ik niet dat ik me op dergelijk niveau bevind en dat ik met beide voeten op de grond moet blijven. Het zal een ander soort strategie zijn. Ik zal niet de snelste zijn maar hopelijk bevind ik me uiteindelijk in een goede positie,” besloot Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021