Fernando Alonso: “Mijn leeftijd zal bij een F1-comeback geen probleem vormen”

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso lijkt zijn zinnen gezet te hebben op een F1-comeback in 2021. Zijn leeftijd zal daarbij naar eigen zeggen geen enkel probleem vormen.


Mocht Alonso in 2021 daadwerkelijk een comeback in de Formule 1 maken dan zal hij 39 jaar oud zijn. Volgens de Spanjaard, die onlangs een sterke deelname aan zijn allereerste Dakar Rally kende, zal dat echter geen probleem vormen.

“Ik denk niet dat mijn leeftijd een probleem zal vormen,” aldus Alonso tijdens een interview met ‘F1 Racing’. “De wagens, er zijn geen pitstops meer om te tanken, ze zijn niet zo veeleisend.”

“Je rijdt op een zondag zo’n zeven à acht seconden trager dan tijdens de kwalificatie op zaterdag.”

Alonso zou graag een comeback maken in 2021, wanneer er zeer ingrijpende reglementswijzigingen plaatsvinden. De F1-bolides zullen er dat jaar helemaal anders uitzien en dat speelt dan in zijn voordeel.

“Met de introductie van de 18-inch wielen zal het gedrag en het besturen van de wagens ook veranderen waardoor iedereen vanaf nul begint en zijn rijstijl moet aanpassen.”

Michael Schumacher maakte na enkele seizoenen afwezigheid in 2010 een comeback toen hij 41 jaar was. Schumacher ondervond toen heel wat problemen maar volgens Alonso kwam dat vooral door de banden. Leeftijd speelde daarbij volgens hem geen rol.

“Michael kwam terug op een moment dat de overstap naar Pirelli werd gemaakt, toen de banden erg gevoelig waren,” aldus Alonso.

“Wij hadden ons zo aangepast dat we erg veel zorg konden dragen voor de banden zodat ze niet zouden oververhitten en hij ondervond daardoor meer problemen. In 2021 zal dat voor mij geen probleem vormen,” besloot de Spanjaard.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print