“Fernando Alonso moest Ferrari verlaten maar de keuze voor McLaren is pijnlijk gebleken”

Volgens Pedro de la Rosa was Ferrari verlaten de enige mogelijkheid voor Fernando Alonso.

Het speculeren over de toekomst van Fernando Alonso zal de komende weken alleen maar toenemen. De Spanjaard maakte eind 2014 de overstap van Ferrari naar McLaren. Het was een veelbesproken overstap waarvan Alonso de voorbije jaren bleef volhouden dat het de enige juiste keuze was indien hij voor iets anders dan hoogstens de tweede plaats wenste te strijden.

Pedro de la Rosa, ooit testrijder voor Ferrari, is alvast van mening dat Alonso Ferrari wel moest verlaten, al stelt hij zich ook vragen bij de overstap van zijn landgenoot naar McLaren-Honda.

“Ik ben niet iemand die oordeelt, maar wat ik wel kan zeggen is dat hij Ferrari moest verlaten,” vertelde Pedro de la Rosa tegenover de Spaanse krant ‘AS’. “Of hij dan de overstap naar McLaren moest maken, daarover kan ik niet oordelen, maar bij Ferrari blijven was geen optie.”

Grote vraag is uiteraard wat Alonso de komende maanden zal beslissen om te doen. Blijft hij bij McLaren of maakt hij de overstap naar een ander F1-team? Uiteraard behoort ook een afscheid van de Formule 1 tot de mogelijkheden.

Er wordt echter vooral gespeculeerd over een mogelijke overstap naar een ander F1-team en daarbij valt zelfs af en toe de naam van Ferrari, het team dat hij verliet om naar McLaren-Honda te gaan.

“Ik heb geen idee welke richting Fernando uitgaat en of Ferrari een optie is,” aldus Pedro de la Rosa. “Ik denk dat het momenteel te vroeg is om daarover na te denken. Volgens mij is Fernando momenteel nog gefocust op het project van McLaren-Honda.”

De hernieuwde samenwerking tussen McLaren en Honda werd met veel bombarie en tromgeroffel aangekondigd maar er volgden drie seizoenen vol met problemen. Volgens Pedro de la Rosa blijft er dan ook maar weinig over van het McLaren-Honda dat vroeger zo succesvol was.

“Ik ken het huidige McLaren niet zo goed,” aldus de voormalig McLaren-piloot. “Het zijn nog steeds fantastische mensen die er werken en ik heb er nog heel wat vrienden. Zo’n tachtig procent van de mensen waarmee ik bij McLaren samenwerkte werken nu echter bij Mercedes, Red Bull of Ferrari.”

“Het McLaren van vandaag met Honda. Ik kan er weinig over zeggen, buiten het feit dat wat vandaag van overblijft alleen maar de naam is,” besluit de Spanjaard. “Ik kan niet zeggen of Fernando een foute keuze maakte om naar McLaren-Honda te gaan, daar kan alleen hij een antwoord op geven.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022