Fernando Alonso neemt na 24u van Le Mans afscheid van Toyota

In het kader van de WEC 6 uur van Spa-Francorchamps werd officieel bekendgemaakt dat Fernando Alonso na de 24u van Le Mans afscheid neemt van Toyota. Voormalig F1-piloot Brendon Hartley wordt zijn vervanger.

Dit bericht bekijken op Instagram

Let’s go for more . New challenge. ✊️ #toyotagazooracing

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op


Alonso begon al tijdens zijn F1-carrière bij McLaren een samenwerking met Toyota. De Spanjaard won onder andere de 24u van Le Mans en zal ook de komende weken nog deelnemen aan de 6 uur van Spa-Francorchamps en de 24u van Le Mans.

Daarna neemt hij afscheid van Toyota en het WEC-avontuur dat ze samen beleefden. De Spaanse tweevoudig F1-kampioen hoopt om eind mei de Indy 500 op zijn naam te schrijven en zo de befaamde ‘Triple Crown’ te vervolledigen.

“Ik heb er enorm van genoten om deel uit te maken van Toyota Gazoo Racing in het WEC. Dit hoofdstuk loopt echter ten einde. Het winnen van de 24u van Le Mans was één van de hoogtepunten van mijn carrière, een onderdeel van mijn gooi naar de Triple Crown,” aldus Alonso.

Opvallend is dat Alonso de deur voor een eventuele samenwerking met Toyota niet helemaal sluit. De samenwerking in het WEC mag dan wel stoppen, Alonso testte eerder dit jaar wel een Toyota Hilux, een voorsmaakje op een eventuele deelname aan de Dakar Rally?
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023