Fernando Alonso verhuist terug naar zijn geboortestad

Zoals iedereen wel weet krijgen de toppers uit de Formule 1 jaarlijks een flinke dosis geld op hun bankrekening gestort. Aangezien onze vrienden van de belastingen niet enkel de werkmens maar ook de mensen met hoge inkomens serieus ambeteren mogen zij elk jaar dan ook diep in de buidel tasten wanneer zij de geliefde enveloppe van de belastingen in de bus krijgen…
Dit is dan ook de reden dat vele topsporters richting Monaco en Zwitserland trekken, de belastingparadijzen bij uitstek. Ook Fernando Alonso nam deel aan deze migratiestroom. Nu maakt hij echter de omgekeerde beweging.

Fernando Alonso, tweevoudig wereldkampioen Formule 1, woont immers al enkele jaren in Zwitserland. Vorig jaar verhuisde hij wel naar Lugano, een stad die dicht bij de Italiaanse grens ligt zodat hij niet te ver van zijn werkgever zou wonen.

Nu keert Alonso echter terug naar zijn geboortestad Oviedo, een stad in het Noordoosten van Spanje met ongeveer tweehonderdtwingtigduizend inwoners. Reden hiervoor is dat hij zo dichter bij zijn familie en vrienden zou wonen. Vroeger, toen hij nog voor Renault reed, woonde hij in Oxford, een stad die niet ver van Enstonde (waar de hoofdzetel van Renault is gevestigd) ligt.

Zijn terugkeer naar Spanje zal echter zware financiële gevolgen hebben. Britse media berichten nu al dat hij ongeveer een derde van zijn salaris zal moeten afgeven. Alonso zal tot in 2016 in totaal honderdtweeënzeventig miljoen euro verdienen. De Spaanse belastingsdienst zal hier dus in totaal ongeveer zevenenvijftig miljoen euro aan verdienen
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print