Fernando Alonso wil opnieuw de smaak van champagne proeven

De Spanjaard Fernando Alonso hoopt dat hij samen met McLaren komend seizoen opnieuw op het podium kan finishen, al blijft het volgens Alonso moeilijk om voorspellingen te doen.


“We zijn redelijk optimistisch,” vertelt Alonso. “We weten wat Red Bull doet met de power unit van Renault. Ze zijn misschien niet de snelste tijdens de kwalificatie maar ze zijn redelijk snel tijdens de race. Ze hebben enkele podiumplaatsen behaald en ze hebben twee of drie races gewonnen.”

“Met dergelijke resultaten zouden wij erg tevreden zijn, meestrijden vooraan en opnieuw champagne proeven.”

En die champagne proeven, dat is ondertussen al enige tijd geleden. Het is ruim vier jaar geleden dat McLaren nog eens op het podium stond en voor de laatste overwinning moeten we zelfs al teruggaan naar 2012, toen er werd gewonnen tijdens de GP van Brazilië.

Volgens Alonso blijft het echter moeilijk om te voorspellen waar McLaren zich komend seizoen zal bevinden.

“Op het vlak van resultaten zal het altijd moeilijk zijn om voorspellingen te doen. Dit is de Formule 1, je kan mathematisch dat niet op voorhand bepalen. Alles is mogelijk, zelfs Mercedes kan als kampioen niet voorspellen of ze in 2018 opnieuw de snelste zullen zijn,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023