“Fernando Alonso zal een andere rijder zijn als hij terugkeert op F1-grid”

Volgens voormalig F1-piloot Jenson Button zal de Fernando Alonso die volgend jaar terugkeert in de Formule 1 een andere rijder zijn dan de Fernando die twee jaar geleden de Formule 1 vaarwel heeft gezegd.


Net als Kimi Raikkonen nam Fernando Alonso afscheid van de Formule 1 om in enkele andere raceklassen aan de slag te gaan. Net als Raikkonen mistte Alonso echter de Formule 1 en keert de Spanjaard volgend jaar terug bij het Renault F1 team.

“Raikkonen heeft de F1 verlaten en keerde na enkele jaren terug omdat hij realiseerde hoe goed de Formule 1 is,” vertelde Button tegenover ‘Autosport’.

“Dat is waarom ze terugkeren, dat is waarom ook Fernando terugkeert. Het heeft hem zeker en vast geholpen en Fernando zal denk ik als een betere rijder terugkeren.”

Volgens Button zal Alonso, doordat hij actief is geweest in verschillende andere raceklassen, een andere rijder zijn dan degene die hij was toen hij de Formule 1 vaarwel zegde. Alonso zal net als Raikkonen destijds geprofiteerd hebben van de ervaring die hij in de andere raceklassen heeft opgedaan.

“Of hij een nog bekwamere racepiloot zal zijn, of dat het de manier is waarop hij samenwerkt met het team, ik denk dat hij serieus anders zal zijn.”

“Het zal interessant zijn om te zien want de Fernando van vier of drie jaar geleden, die zou je niet in je team willen hebben.”

“Ik denk dat hij nu veel meer een teamspeler zal zijn, aangezien hij nu begrijpt dat dit noodzakelijk is om succesvol te zijn,” besloot Button.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print