“Fernando Alonso zou Ferrari kunnen verlaten”

Dat heeft Mario Andretti tegenover GPUpdate.net laten verstaan …
image
Ferrari is dit seizoen niet goed aan het nieuwe F1-seizoen begonnen. De frustraties binnen het team beginnen naarmate de races vorderen serieus toe te nemen en dat zou volgens Mario Andretti zijn weerslag kunnen hebben op het rijdersduo bij de Italiaanse renstal.

Sinds de Fernando Alonso naar Ferrari overstapte heeft hij al enkele keren voor de titel kunnen strijden maar telkens was het net niet voor de Spanjaard. Vorig jaar verliep het allemaal net iets minder bij Ferrari waardoor de titel compleet buiten bereik was. Er werd gehoopt op beterschap bij Ferrari omdat ze zouden kunnen profiteren van de reglementswijzigingen maar ook nu is Ferrari niet competitief.

Ook Andretti denkt dat de teleurstelling bij Ferrari gigantisch groot moet zijn en hij denkt zelfs dat Alonso eventueel zou overwegen om naar een andere renstal te gaan.

“Ik zou daar niet verbaasd over zijn, om heel eerlijk te zijn,” aldus Andretti tegenover GPUpdate.net. Volgens Adretti is Alonso nog steeds een toprijder die in bloedvorm verkeert maar kan Alonso het zich niet veroorloven om nog enkele seizoenen te verspillen.

“Ik weet zeker dat als hij elders een goed aanbod krijgt, hij het in overweging zal nemen. Denk ook eens terug aan de beslissing van Lewis om naar Mercedes te gaan. Iedereen vroeg zich toen af waar hij in hemelsnaam mee bezig was. Maar zie hoe dat besluit heeft uitgepakt. Je weet nooit wat de volgende kans is om aan de top te komen.”

Fernando Alonso ligt momenteel nog tot en met 2016 onder contract bij Ferrari. Ondanks de geruchten die het voorbije jaar de ronde deden bevestigde Alonso steeds zijn trouw en geloof in Ferrari als renstal. Onlangs liet Santander, de belangrijkste sponsor van Alonso, nog weten dat het graag nog tien jaar samen met de Spanjaard wil doorgaan in de Formule 1 (Lees: “We willen nog tien jaar doorgaan met Alonso”).
a:0:{}
Waarom presteert Raikkonen zo veel minder goed dan Alonso? Een gebrek aan motivatie? Daar wil de Fin zelf simpelweg niet van weten (Lees: Raikkonen: “Ik heb geen gebrek aan motivatie, dat heeft er geen f*** mee te maken”). Toch moet de Fin volgens zijn landgenoot Mika Hakkinen dringend actie ondernemen en betere prestaties neerzetten.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}