Ferrari-baas besprak persoonlijk de problemen met Alonso

Ferrari-baas Luca di Montezemolo heeft afgelopen zondag in hoogst eigen persoon de problemen van Ferrari met Fernando Alonso besproken.
image
Ferrari is niet goed aan het nieuwe F1-seizoen begonnen, dat is op zijn minst de conclusie die je kan trekken na de resultaten tijdens de eerste drie races van het seizoen. Ook Luca di Montezemolo beseft dit en hij besprak zondagochtend, dus voor de GP van Bahrein, de problemen die Ferrari momenteel heeft. Dankzij het gesprek hoopte hij alle problemen te detecteren zodat in de fabriek alles in het werk gesteld kan worden om de kloof met Mercedes te dichten.

Hij verzekerde Fernando Alonso er ook van dat in Maranello er alles aan gedaan wordt om de wagen zo snel mogelijk te verbeteren. Ferrari kan momenteel, net als de andere teams, Mercedes niet volgen. Wat nog erger is, is dat Ferrari momenteel zelfs de bovenhand niet kan halen ten opzichte van het middenveld.

Teams zoals Force India en Williams finishten voor Ferrari in Bahrein. Dat gebeurde pas na het gesprek tussen Luca di Montezemolo en Fernando Alonso. De sfeer zal er na de race dan ook niet beter op geworden zijn …

“Hij kwam zondagochtend naar mijn kamer en we hebben zo’n tien minuten met elkaar gesproken. We hebben alle info en opmerkingen uit de eerste twee races proberen bij elkaar te leggen om zo te bekijken waar we vanaf nu meer performantie uit de wagen kunnen halen. We willen er maximaal voor gaan en dat vindt iedereen binnen het team en ze willen dat doen met een maximale inzet en toewijding,” zei Alonso over het gesprek met Luca di Montzemolo.

“Hij wou me simpelweg de boodschap overbrengen dat iedereen binnen Ferrari er voor de volle honderd procent voor gaat, zowel de rijders, ingenieurs, mecaniciens en iedereen op het circuit. We zullen allemaal dag en nacht werken want niemand is tevreden. We vormen één geheel als team en echt verbonden met elkaar. Als president van Ferrari mag hij er honderd procent zeker van zijn dat we ons 24 uur per dag zullen inzetten en dat begint al op dinsdag en woensdag tijdens de F1-test, waarbij ik tijdens beide dagen zal rijden. We zullen niet rusten tot de situatie verandert.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}