Ferrari begint nieuw F1-seizoen met krachtigere motor: 10 pk extra

De motor waarmee Ferrari aan het nieuwe F1-seizoen 2018 begint is krachtiger dan de motor van vorig jaar.


De teams en motorleveranciers staan dit jaar voor een enorm uitdaging. De F1-kalender is langer dan ooit tevoren, 21 races om precies te zijn, en er mogen slechts drie exemplaren van de power unit gebruikt worden, één exemplaar minder dan vorig jaar.

Vorig jaar waren er geregeld gridpenalty’s omdat er van sommige motoronderdelen te veel exemplaren gebruikt werden en er wordt gevreesd dat er dit jaar opnieuw heel wat gridstraffen uitgedeeld zullen worden.

De motorleveranciers zetten dit jaar dan niet alleen in op het zoveel mogelijk pk’s halen uit hun motor, vooral de betrouwbaarheid is zeer belangrijk. Desondanks is Ferrari er toch in geslaagd om haar motor voor het nieuwe F1-seizoen toch tien pk krachtiger te maken dan de wagen van vorig jaar.

Onder de leiding van Corrado Lotti focuste Ferrari zich vooral op het verbeteren van de prestaties tegen lage snelheden, daar valt immers het meeste tijdswinst te boeken. De 062EVO-motor van Ferrari zou uiteindelijk zo’n tien pk krachtiger zijn dan de motor van vorig jaar.

Gewicht is dit jaar nog belangrijker geworden in de Formule 1. Ferrari heeft de turbo lichter gemaakt en ook de reactiesnelheid zou verbeterd zijn. Daarnaast focust Ferrari zich ook op het brandstofverbruik. Het verminderen van het brandstofverbruik kan eveneens leiden tot snellere rondetijden omdat er dan van bij het begin van de race minder brandstof aan boord moet genomen worden, dat de wagen dus ook lichter maakt.

Ferrari plant om tijdens de introductie van de twee resterende exemplaren van de motor bijkomende upgrades te introduceren, wat uiteraard de prestaties zou moeten verbeteren en het brandstofverbruik verminderen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print