“Ferrari doorstaat nu al succesvol eerste crashtest voor 2022”

Ferrari beleeft dit jaar overduidelijk een erg teleurstellend seizoen en de focus lijkt dan ook al snel naar volgend jaar maar ook al naar 2022 te verschuiven.


Volgend jaar zullen de teams grotendeels met dezelfde wagen als dit jaar rijden. Op enkele eerder kleinere technische wijzingen in het reglement na zijn er immers maar weinig mogelijkheden om verbeteringen aan de huidige wagens aan te brengen.

Net als de meeste andere teams heeft Ferrari de handen vol aan het doorontwikkelen van haar huidige F1-bolide, het ontwikkelen van de wagen voor volgend jaar, en tot slot het ontwikkelen van F1-bolide voor het cruciale jaar 2022.

Dan wordt er immers, een jaar later dan oorspronkelijk gepland, een totaal nieuwe F1-reglement geïntroduceerd met heel wat grote technische wijzigingen die de F1-bolides er vanaf dat jaar heel anders zullen doen uitzien.

Ferrari zou duidelijk al enkele basisonderdelen van de F1-bolide voor 2022 ruim op tijd klaar willen hebben want volgens ‘Motorsport.com’ zou de Scuderia met haar neus voor de 2022-bolide al een succesvolle crashtest doorstaan hebben.

Belangrijk om weten is dat de FIA omwille van de diverse maatregelen door het coronavirus de teams tot 1 januari 2021 verboden heeft om aerodynamische ontwikkelingen te doen voor de 2022-wagens. De neus op zich wordt door de FIA niet aanzien als een zogenaamde ‘performance differentiator’ waardoor daaraan wel al gewerkt mag worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print