“Ferrari en Vettel zijn het niet eens over termijn van eventueel nieuw contract”

Sebastian Vettel en Ferrari zouden daadwerkelijk aan het onderhandelen zijn over een eventuele contractverlenging van de Duitser bij de Scuderia. Er zou echter een verschil in visie zijn wat betreft de termijn van een eventueel nieuw contract.

Ferrari-baas Sergio Marchionne liet onlangs weten dat een mogelijke overeenkomst aan Vettel bezorgd was en dat Vettel zelf dient te beslissen of hij op het aanbod wenst in te gaan. Er zou volgens sommigen sprake zijn van een aanbod van ruim 120 miljoen euro voor een nieuw driejarig contract tussen Vettel en Ferrari.

De termijn van het eventueel nieuw contract zou volgens het Finse ‘Ilta Sanomat’ echter een struikelblok kunnen zijn. Vettel zou naar verluidt slechts een contract van één jaar willen tekenen. Zo zou Vettel zijn opties open willen houden voor 2019. Mogelijks komt er in 2019 immers een racezitje vrij bij Mercedes. Eind 2018 loopt het contract van Lewis Hamilton bij Mercedes immers af.

Vettel zelf bevestigde dat er momenteel nog geen contractverlenging is, zonder uit te wijden over verdere details.

“Het klopt dat er nog geen nieuw contract is,” gaf Vettel toe. “Het belangrijkste momenteel is echter om je geen zorgen te maken over de papierwinkel en goede resultaten neer te zetten.”

De Duitser is naar eigen zeggen ook niet gehaast om zijn contractbesprekingen te overhaasten. De titelstrijd primeert immers.

“Zoals ik reeds zei, ik heb geen haast en ik denk dat ook Ferrari geen haast heeft. De verstandhouding met het team zit goed, anders zouden ze me dat wel zeggen. Zoals ik reeds zei, er is geen probleem, er is niets fout,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022