Ferrari erkent achterstand met chassis SF16-H

Maurizio Arrivabene, teambaas bij Ferrari, geeft toe dat het team tijdens het Europese gedeelte van het seizoen niet de verwachtte progressie met het chassis van de SF16-H heeft geboekt.

In het begin van het seizoen kon Ferrari nog strijden om de overwinning, maar het wist niet meer op het podium te eindigen tijdens de laatste drie races. Na de GP van Duitsland van afgelopen weekend staat Ferrari derde in het kampioenschap van de constructeurs, na Mercedes en Red Bull Racing.

Maurizio Arrivabene, teambaas bij Ferrari, kan tevreden terugkijken naar het begin van het seizoen, maar beseft ook dat de progressie tijdens de laatste races uitblijft.

“Ik denk dat we in Canada goed reageerden met de motor-update”, begint Arrivabene. “Maar als ik nu kijk naar de situatie en vergelijk met vroeger, dan denk ik dat we sinds de GP van Spanje in Barcelona geen grote verbeteringen hebben wat betreft de downforce.”

Arrivabene verduidelijkt wat er precies verkeerd loopt met de SF16-H.

“Je hebt twee soorten downforce, dat moet ik jullie niet leren. Je hebt de aerodynamische downforce en de mechanische downforce (of grip). Daar moeten we aan werken, want beide downforces moeten goed samenwerken. Soms spreken ze een andere taal.”

Daarna vertelt Arrivabene dat Ferrari op dit moment bezig is aan een reconstructie van het technische team. Zo scheidden de wegen van James Allison en het Italiaanse team.

“Ik wil niet spreken over James en dit wegens persoonlijke redenen”, reageerde Arrivabene. “We reorganiseren het team eerst en vooral zonder te panikeren. Zo blijft alles helder in wat we doen. We kijken uit naar de rest van het seizoen en we weten erg, erg duidelijk op welke vlakken we moeten verbeteren.”

Vorig seizoen, dat door Ferrari bestempeld werd als een overgangsjaar richting het seizoen 2016, slaagde Ferrari er nog in om drie races te winnen en eindigde het tweede in het kampioenschap. Daar is het momenteel ver van verwijderd.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}