Ferrari focust zich op banden en betrouwbaarheid

Felipe Massa reed in Hongarije een uitstekende race maar zag dat niet beloond met een overwinning. De motor van de Braziliaan begaf het vlak voor het einde van de race. Een wereld van verschil voor zowel Ferrari als de Braziliaan. In plaats van aan de leiding te staan kijkt Massa nu immers tegen een grotere achterstand aan in het wk.

Ferrari zal de reden van het motorprobleem grondig onderzoeken maar legt meteen ook de focus voor de komende races op de banden. Van de F2008 is het immers geweten dat hij zachter met de banden omgaat, waardoor Ferrari problemen heeft tijdens de kwalificatie en races bij lagere temperaturen. Ferrari krijgt met andere woorden te traag voldoende warmte in de banden.

"Ik denk dat beide zaken moeten verbeteren," aldus Stefano Domenicali. "Maar zeker de betrouwbaarheid. We kunnen immers niet accepteren dat we dergelijke problemen hebben, zelfs al was het maar tien kilometer voor het einde van de race. Dergelijke betrouwbaarheidsprobleem wordt immers hard aangerekend."

Domenicali beseft echter dat het optimaal benutten van de banden beter moet, aangezien dat ondermeer cruciaal is voor een goede kwalificatie. Ferrari zal bij de nieuwe ontwikkelingen en tests dan ook de focus leggen op zowel betrouwbaarheid als de banden.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer