Ferrari: “Geen spijt dat we er niet in slaagden om Lewis Hamilton voor ons te laten racen”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto benadrukt dat hij er geen spijt van heeft dat het niet gelukt is om Hamilton naar Maranello te lokken, hij is tevreden met de ‘fantastische’ Charles Leclerc.


Al sinds hij in 2008 voor de eerste keer wereldkampioen werd wordt Lewis Hamilton aan Ferrari gelinkt en zelfs terwijl hij de wereldtitels bij Mercedes aan elkaar aan het rijgen was bleef het gerucht bestaan.

In 2019 ondernam Ferrari ook een poging om de Brit naar Maranello te lokken maar de wereldkampioen bleef Mercedes trouw en hoewel er nu nog geen overeenkomst is tussen Hamilton en Mercedes is de kans dat hij naar Ferrari zal trekken in de toekomst quasi nihil.

“We zullen geen spijt hebben want uiteindelijk hebben we beslissingen genomen waarvan we dachten dat het de juiste waren. Vandaag hebben we een fantastische rijder als Charles Leclerc, waar Ferrari veel in geïnvesteerd heeft,” aldus Binotto tegenover ‘Sky News.’

“Ik vind dat hij heel getalenteerd is en met de juiste auto ben ik er zeker van dat hij Lewis Hamilton kan uitdagen. We hebben onze keuzes gemaakt en ik denk dat we heel sterk zijn met Carlos Sainz erbij. We zullen geen spijt hebben.”

Binotto steekt de loftrompet over Charles Leclerc af maar hij vindt zijn nieuwe teamgenoot net zo belangrijk en hij wil ook benadrukken dat beide rijders op gelijke voet zullen starten.

“We zullen een zeer jonge line-up hebben in de toekomst, de jongste sinds 1968. Maar onze twee rijders, Charles en Carlos, zijn zeer sterk, zeer getalenteerd, en hoewel ze jong zijn hebben ze al heel wat ervaring in de F1,” voegde Binotto toe.

“Er is geen nummer één en nummer twee, ze zullen gelijke kansen hebben – zeker aan het begin van het seizoen. Ik ben dan ook blij dat ze vrij zijn om te vechten.”

“Ik denk dat we zoals gewoonlijk als team zo veel mogelijk punten moeten scoren, en wanneer je als team zoveel mogelijk punten kan scoren volgen automatisch de punten van de rijders. Het team komt op de eerste plaats.”

“Later in het seizoen zullen we kijken hoe het gaat, welke doelstellingen de rijders individueel misschien kunnen bereiken en of we een andere strategie moeten volgen, maar aan het begin van het seizoen zullen ze vrij zijn om te vechten.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023