“Ferrari heeft een nieuwe rekenmachine nodig”

De spanning over het al dan niet gedeeltelijk opheffen van de motorbevriezing loopt op.

Ferrari liet verstaan dat het gedeeltelijk opheffen van de motorbevriezing geen dramatische kostenstijging zou veroorzaken. Mercedes is het daar echter niet mee eens en maakt dat op gehele eigen wijze duidelijk.

“We ontwikkelen een motor en krachtbron tot het einde van het jaar. De krachtbron wordt gefabriceerd, de ontwikkeling wordt bevroren en ze wordt op hetzelfde moment aan al onze klanten aangeleverd,” aldus Toto Wolff van Mercedes.

“Wanneer je ook nog een ontwikkelingscyclus hebt doorheen het seizoen tegen eind juni, begin juli, dan stijgen de kosten want het duurste is het ontwikkelen en testen van onderdelen op de dyno en dat gebeurt dan twee keer per jaar.”

Toto Wolff is het dan ook helemaal niet eens met wat Ferrari beweert.

“Ik weet niet hoe Ferrari haar berekening heeft gemaalt, maar misschien moeten we hen een nieuwe rekenmachine bezorgen?”

“Het kan helemaal niet zonder meer geld uit te geven. Je spendeert opmerkelijk meer en ieder ander argument is simpelweg omdat ze zich momenteel niet bevinden waar ze zich willen bevinden,” besluit Toto Wolff.

Bij Ferrari zijn ze alvast niet geamuseerd door de kritiek van Mercedes en het aanbod van een nieuwe rekenmachine.

“Ik vind het niet fair dat Toto me een nieuwe rekenmachine wil geven omdat we niet goed zouden zijn in het maken van berekeningen,” aldus Marco Mattiacci, de teambaas van Ferrari. “Om eerlijk te zijn, vanuit ons standpunt is er geen kostenstijging.”

Een woordvoerder van Ferrari voegde er nadien nog aan toe dat het logisch is dat Mercedes gezien haar positie geen afstand wil doen van de motorbevriezing: “Wie zou dat wel willen doen indien het zich in de positie van Mercedes bevindt?”

“Ferrari blijft erbij dat het in het belang van de sport is en dat het de innovatie en ontwikkeling ten goede komt en dat op een manier waarop de kosten onder controle blijven en niet escaleren, zeker voor de kleine teams,” aldus de woordvoerder van Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}