Ferrari heeft gegokt en verloren: “Problemen zijn specifiek voor dit raceweekend”

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto zijn de problemen die Ferrari tijdens de GP van België ervaart specifiek voor dit raceweekend.


Ferrari is tot dusver dit seizoen niet competitief en kan helemaal niet meestrijden voor overwinningen, laat staan voor de wereldtitel. Op het circuit van Spa-Francorchamps beleeft Ferrari echter een nieuw dieptepunt.

Charles Leclerc en Sebastian Vettel moesten tijdens Q1 bibberen om door te kunnen stoten naar Q2 en uiteindelijk waren ze slechts goed voor de dertiende en veertiende plaats op de startgrid. Gaat het van kwaad naar erger bij Ferrari en mogen we de komende races dezelfde slechte resultaten als op Spa-Francorchamps verwachten?

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto niet. De problemen bij Ferrari lijken op het circuit van Spa-Francorchamps niet enkel door een gebrek aan vermogen veroorzaakt te worden maar ook door de aerodynamica en in het bijzonder ook de banden.

“Het probleem is gerelateerd aan dit weekend,” aldus Binotto tegenover ‘Sky Italia’. “We zijn er hier niet in geslaagd om te begrijpen hoe de banden hier werken. We hebben hier immers dezelfde wagen als dat we de voorbije races gebruikten, net zoals de concurrentie.”

Binotto liet ook weten dat Ferrari voorafgaand aan het raceweekend op Spa-Francorchamps meer risico heeft genomen met de strategie. Ferrari opteerde ervoor om met meer neerwaartse druk te rijden en zo te profiteren van een betere performance in de regen.

Gegokt en verloren, zo lijkt het voor Ferrari. Tot dusver kenden we tegen alle verwachtingen in immers een droog raceweekend met de Formule 1 en ook tijdens de race is er zo goed als geen kans op regen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print