“Ferrari heeft kloof met de top gedicht”

Ferrari kende een zeer moeilijk seizoensbegin. De Italiaanse renstal scoorde pas tijdens de vierde race haar eerste punten van het seizoen. In Barcelona verschijnt het team met een serieus aantal updates op de wagen en die lijken hun vruchten af te werpen.
De Ferrari die in Barcelona aan de start verschijnt wordt wel eens de F60B genoemd, omdat de wagen zo sterk verschilt van de wagen die in Australië aan de start verscheen. De F60B weegt zo’n 15 kilogram minder dan zijn voorganger en heeft heel wat aerodynamische aanpassingen, waaronder een nieuwe diffuser.

Volgens Kimi Räikkönen is de Ferrari nu daadwerkelijk een heel stuk sneller geworden. De Fin is zelfs van mening dat Ferrari de kloof met de top heeft gedicht, dit ondanks dat alle teams hun wagens serieus hebben aangepast met nieuwe updates.

“We hebben overduidelijk een stap voorwaarts gezet op het vlak van performantie van onze wagen. Je voelt nu meer aërodynamische grip, en dat is wat we nodig hebben,” zei de Fin na afloop van de tweede oefensessie. ” Uiteraard is het altijd moeilijk inschatten op vrijdag, maar mijn gevoel zegt me dat we de kloof met de topteams hebben gedicht.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023