Ferrari heeft kritiek op bandenkeuze Bridgestone

Onlangs maakte Bridgestone bekend welke bandencompounds het meeneemt naar de laatste vier races van het seizoen. Zoals geweten zijn de banden zeer belangrijk in de strijd om het kampioenschap, zeker aangezien de McLaren en Ferrari totaal anders met de banden omgaan.

Ferrari heeft niet zozeer kritiek op de recent bekendgemaakte bandencompounds, maar vooral op de banden die gebruikt zullen worden tijdens de GP van België, Italië en China. Bridgestone opteert immers om die races de harde en medium harde compounds beschikbaar te stellen voor de teams. Voor Ferrari zou dat zeer nadelig zijn, aangezien ook in Silverstone en Hockenheim met deze compounds werd gereden en McLaren toen een groot voordeel had op Ferrari.

"Op enkele circuits benadeelt de bandenkeuze ons te fel," zegt Aldo Costa.

Costa verwijst tijdens zijn kritiek vooral naar de GP van Duitsland. In Hockenheim kregen Ferrari en verschillende andere teams serieuze problemen met de banden.

"Bijna alle teams hadden daar tijdens de race problemen om de banden op de juiste temperatuur te krijgen," voegt Costa eraan toe.

Ferrari vroeg Bridgestone al eens om de bandenkeuze voor de races nogmaals te bekijken en eventueel te overwegen om alsnog deze te wijzigen. Met deze uitlatingen probeert de Italiaanse renstal om de Bridgestone alsnog overstag te laten gaan.