Ferrari heeft mogelijke opvolger voor Mick Schumacher in beeld

Haas F1 team
Haas F1 team

Mick Schumacher zijn positie in de Ferrari Driver Academy lijkt steeds meer onder druk te staan. Tegelijkertijd lijkt Ferrari steeds meer te kijken naar Robert Schwartzman als opvolger van Mick Schumacher.

“De Ferrari Driver Academy is zeer belangrijk binnen ons team en we zullen er veel in blijven investeren,” aldus Binotto. “We geloven dat het belangrijk is om het beste talent te ontwikkelen en naar de toekomst te kijken, om te zien wat het beste talent voor Ferrari is.”

“Voor Mick is het, zoals we aan het begin van dit seizoen gezegd hebben, belangrijk om te verbeteren,” vertelt Binotto. “Binnen enkele races zullen we met hem samenzitten, een balans opmaken van het seizoen en dat zullen we samen met Haas doen en over zijn toekomst beslissen.”

En op dat vlak lijkt er concurrentie te zijn vanuit de Ferrari Driver Academy. Eerder waren er al geruchten dat Mick Schumacher de steun van Ferrari zou verliezen en nu lijkt Robert Schwartzman, die eveneens deel uitmaakt van de Ferrari Driver Academy, zich steeds meer in de picture te hebben gereden.

“Robert is een fantastische rijder. Wanneer hij in een F1-bolide rijdt is hij altijd zeer snel,” aldus Binotto. “Er zijn rijders die misschien in de F3 en F2 geweldig waren maar niet goed genoeg voor de F1.”

“Ik denk dat Robert het tegenovergestelde is. Hij was geweldig in de F3 en F2 en hij is zeer sterk in een F1-bolide, het is jammer dat hij momenteel geen racezitje heeft.”

“Dit seizoen heeft hij enorm veel werk in de simulator verricht, hij heeft het team geholpen bij de ontwikkeling van de huidige wagen.”

“Hij is als rijder beter geworden, hij heeft zijn eigen vaardigheden verder ontwikkeld en vandaag is hij in vergelijking met een jaar geleden veel volwassener geworden. Hij verdient een racezitje in de F1.”

“We weten dat het een zeer moeilijke situatie is momenteel, maar hopelijk lukt het hem in de toekomst.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print