Ferrari: “Het heeft geen zin om spijt te hebben”

Hoe zou het seizoen van Ferrari eruit gezien hebben als de Italianen hun kansen honderd procent benut hadden? Volgens teambaas Mattia Binotto heeft het alvast geen zin om spijt te hebben.


De Scuderia heeft vooral voor de zomerpauze kostbare punten laten liggen, al dan niet door hun eigen schuld. In Bahrein was Charles Leclerc op weg naar de zege toen een kapotte motor roet in het eten gooide en ook in de ondertussen beruchte GP van Canada had er meer ingezeten voor Vettel.

Volgens Sky-analist Martin Brundle is het huidige Ferrari het enige team dat Mercedes echt onder druk heeft kunnen zetten in het hybridetijdperk.

“Ferrari heeft na de zomerstop in België, Italië en Singapore gewonnen. Het is duidelijk dat de SF90 nu ook goed werkt op circuits waar dat voor de zomerstop niet het geval was.”

“Dit is de eerste keer dat Mercedes echt onder druk komt te staan sinds het hybridetijdperk. Wat voor een strijd om de titel zouden we hebben gezien indien Ferrari al haar kansen van bij het begin van het seizoen zou benut hebben.”

Teambaas van de Scuderia, Mattia Binotto, bekijkt het enigszins filosofisch: “Het heeft geen zin om spijt te hebben,” aldus de Italiaan.

“We kijken uitsluitend naar de toekomst. Het is waar dat we op bepaalde tijdstippen niet zo competitief waren als verhoopt en we hebben een aantal kansen verkwanseld maar ik vind het belangrijk dat je uit je fouten leert en vooruit kijkt. Gemiste kansen komen niet meer terug maar je moet proberen om niet meer dezelfde fouten te maken.”

“Ik zou op het einde van het seizoen spijt hebben als ik moest zien dat we geen lessen uit onze fouten geleerd hebben maar ik zie een team dat nog altijd groeit.”

Vorig jaar bezette Ferrari de tweede plaats in het kampioenschap achter Mercedes met zes poleposities, zes zeges en 571 punten. Dit jaar staat de teller voorlopig op zeven poles en drie zeges en 409 punten.

“Sinds het begin van het seizoen bekijken we het race per race en proberen we van elk raceweekend er het beste van te maken,” gaat Binotto verder. “Pas op het einde van het seizoen zullen we zien waar dat ons zal brengen. Het zou mooi zijn om het beter te doen dan vorig jaar want dat zou betekenen dat we progressie maken.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner