Ferrari hoopt dat het de motor van Raikkonen kon ‘redden’

Na amper één race al een motor moeten opofferen, het is iets dat Ferrari heeft proberen vermijden.

Bemoedigend, zo was de start van de eerste race in Melbourne voor Ferrari. Vettel en Raikkonen schoten voorbij Hamilton en Rosberg bij de start. Wat later in de race moest Kimi Raikkonen echter opgeven.

Die opgave ging gepaard met spectaculaire beelden van de Fin die koelbloedig zijn wagen in de pitlane parkeerde terwijl de vlammen uit zijn Ferrari schoten. Het brandje werd geblust en de ‘iceman’ stapte ijzig kalm uit zijn wagen.

Bij Ferrari hopen ze alvast dat door vlug in te grijpen de motor van Raikkonen zijn Ferrari gespaard kon worden. Raikkonen legde immers snel zijn motor stil en het brandje werd ook snel geblust. Uit het eerste onderzoek is alvast gebleken dat de interne verbrandingsmotor niet beschadigd werd.

Aangezien de GP van Bahrein ’s avonds wordt verreden, wanneer de temperatuur minder hoog is, zal Ferrari de motor van Raikkonen niet preventief vervangen. Wel zal de Italiaanse renstal de motor van de Fin doorheen het weekend goed in de gaten houden om eventueel alsnog in te grijpen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print