Ferrari introduceert nieuw verbeterde motor in Monza

Ferrari introduceert in Monza haar Spec 3-motor. De nieuwe verbeterde versie van haar motor moet Ferrari helpen om haar thuisrace te winnen.


“Het is tijd voor onze thuisrace en er bestaat geen betere manier om naar Monza te gaan dan met de overwinning die we in Spa-Francorchamps behaalden,” zegt Mattia Binotto tijdens de preview van Ferrari op de Italiaanse GP.

“Ik wil onze fans bedanken voor de enorme steun die ze ons tot dusver dit seizoen gegeven hebben.”

In Spa-Francorchamps reed Ferrari zelf nog niet met haar verbeterde motor terwijl concurrent Mercedes wel met een nieuwe verbeterde motor reed. Ferrari slaagde er desondanks in om te zegevieren, iets dat het tijdens haar thuisrace in Monza wil herhalen.

“Monza is een circuit waarop een zeer hoge gemiddelde topsnelheid wordt gehaald, het heeft erg lange rechte stukken, er word enorm hard geremd en we rijden er met een low downforce-pakket,” aldus Binotto.

“Tijdens het. raceweekend in Monza willen we ook onze derde power unit introduceren.”

Ferrari zal ondanks de introductie van de nieuwe motor echter een foutloos weekend moeten afwerken om te kunnen zegevieren.

“We zagen in België dat we alles perfect moeten doen indien we willen winnen. Dat is dan ook ons doel in Monza. Er is geen ruimte om in de fout te gaan,” besloot Binotto.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022