Ferrari introduceert verbeterde motor in Canada

Ferrari plant voor de GP van Canada een motorupdate.

Goed nieuws dus voor Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen die op het Circuit Gilles Villeneuve een verbeterde en dus ook krachtigere motor ter beschikking krijgen.

Het Circuit Gilles Villeneuve staat bekend om zijn erg lange rechte stukken en is een zogenaamd stop-and-go circuit, waarbij er dikwijls serieus afgeremd moet worden om vervolgens opnieuw op te trekken. Vooral het brandstofverbruik en het aantal pk’s speelt daarbij een cruciale rol.

Door het introduceren van het verbeterde motor hoopt Ferrari in Canada daarop een antwoord te bieden. Ook Honda denkt erover na om in Canada een verbeterde motor te introduceren, al zal daarover pas in allerlaatste instantie een beslissing genomen worden.

Honda spendeerde dit seizoen nog geen tokens, daar waar Ferrari voor de huidige motorupdate twee tokens gebruikte. Ferrari komt op achtentwintig gebruikte tokens, waardoor het dit seizoen nog maar vier tokens ter beschikking heeft. Ter vergelijking, Honda heeft nog veertien tokens ter beschikking, Mercedes elf en Renault eenentwintig.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}