“Ferrari is beter maar dit heeft niets met de regels te maken”

Dat is toch alvast de mening van Fernando Alonso, die zich als derde wist te kwalificeren voor de GP van Groot-Brittannië.
image

Volgens Alonso is de stap vooruit die Ferrari heeft gemaakt te danken aan het eigen ontwikkelingsplan dat succesvol is en heeft het niet specifiek iets te maken met de reglementswijzigingen. Volgens insiders zou Ferrari het meeste vooruitgang boeken dankzij de reglementswijzingen die ingaan vanaf deze race. Of moeten we eerder zeggen dat ze er het minste nadeel door zullen ondervinden?

“Ik ben erg tevreden. Op het vlak van verschil in tijd met de pole is dit mijn beste kwalificatie van het seizoen,” zei Alonso na afloop van de kwalificatie.

“We zaten meestal tussen de zeven tienden à één seconde achterstand. Om dan hier slechts één tiende achterstand te hebben op een circuit als Silverstone, wat niet ons favoriet circuit is, dan is dit resultaat erg goed te noemen.”

Uiteraard vroeg men Alonso ook of de kloof met Red Bull kleiner was geworden omwille van de reglementswijzigingen.

“Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Ik ben geen expert op technisch vlak, maar ik denk dat het toe te schrijven is aan onze nieuwe onderdelen.”

“We hebben het al vaak over uitlaten en diffusers gehad. We verliezen allemaal door de reglementswijzigingen en we verliezen allemaal ongeveer evenveel. Misschien drie of vijf tienden, maar een team gaat plots niet anderhalve seconde verliezen terwijl een ander team slechts een tiende verliest. Dat is onmogelijk”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print