“Ferrari is niet goed in het spelen van politieke spelletjes”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto meent dat Ferrari vorig jaar niet goed is omgegaan met de politieke spelletjes die gespeeld werden.


Die politieke spelletjes hadden vooral betrekking op de motor van Ferrari. Maandenlang werd er geïnsinueerd dat Ferrari vals zou spelen en het slaagde er niet echt in om op een gepaste manier weerwerk te bieden.

“Ze wezen allemaal met de vinger naar ons. Het draaide allemaal rond het opbouwen van druk,” aldus Binotto tegenover ‘Motorsport-Total.com’.

“Je moet iedere vraag tijdens al die interviews beantwoorden en er is dan een bepaalde teneur die heerst. Daar moeten we mee leven.”

Volgens Binotto werden er vorig jaar dan ook vooral politieke spelletjes gespeeld, iets waarin Ferrari naar eigen zeggen niet goed is.

“De Formule 1 is niet alleen een technische en sportieve uitdaging maar ook een politieke uitdaging,” aldus Binotto. “Dat was waarschijnlijk één van onze zwakke punten het voorbije seizoen.”

“We zijn niet goed wanneer het op politiek aankomt. Er zijn anderen die dat veel beter doen. Ze hebben de media gebruikt om druk uit te oefenen.”

“We moeten zien te begrijpen hoe we het op politiek vlak in de toekomst beter kunnen doen want het maakt deel uit van de krachtmeting die doorheen een F1-seizoen plaatsvindt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021