Ferrari: “Kloof met Mercedes zal blijven fluctueren”

Sebastian Vettel en Ferrari behaalde tegen alle verwachtingen in tijdens de GP van Hongarije hun tweede overwinning van het seizoen. Toch betekent dat volgens Ferrari niet dat ze Mercedes nu hebben bijgebeend.

Ferrari zegevierde voor de tweede keer, waarmee het halverwege het seizoen haar eigen doelstelling meteen behaalde. De Italiaanse renstal zei voor aanvang van het seizoen immers dat 2015 een overgangsseizoen zou worden en dat het meer dan tevreden zou zijn indien het twee keer zou kunnen zegevieren.

Op de Hungaroring wist Ferrari voor de tweede keer vriend en vijand te verrassen door met de zege aan de haal te gaan. Meer zelfs, de SF15-T bleek tijdens de GP van Hongarije over een erg goede racesnelheid te beschikken. Toch zal de kloof met Mercedes volgens teambaas Maurizio Arrivabene van race tot race fluctueren.

“Tijdens het begin van het seizoen was de kloof redelijk groot maar we slaagden er bijna in om ze te dichten,” aldus Arrivabene. “We hebben onze ontwikkeling dan verder gezet maar ook zij ontwikkelden hun wagen en hebben de kloof vervolgens terug vergroot. Ik denk dat dit heel het seizoen zo zal zijn. Mercedes is het sterkste team en dat erken ik ook.”

“Soms slagen we erin om hen bij te benen en races zoals Hongarije en Maleisië te winnen en soms vliegen ze van ons weg,” besluit Arrivabene.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}