Ferrari: “Kloof met Mercedes zal opnieuw kleiner worden”

Bij Ferrari is men er van overtuigd dat de kloof met Mercedes tijdens de tweede seizoenshelft opnieuw kleiner zal worden.

Ferrari begon sterk aan het F1-seizoen 2015, met meteen een podium in Australië, gevolgd door een overwinning in Maleisië. Ook de races nadien werd duidelijk dat Ferrari tijdens de winterperiode serieus was genaderd op Mercedes.

In Canada, net wanneer Ferrari een update voor haar motor introduceerde, werd de kloof met Mercedes opnieuw groter. Zelfs Williams dichtte de kloof met Ferrari. Ook de races nadien werd duidelijk dat Mercedes opnieuw een grotere voorsprong had op Ferrari, maar bij de Italiaanse renstal is men er van overtuigd dat de kloof met Mercedes tijdens de tweede seizoenshelft opnieuw zal verkleinen.

“Als je kijkt naar wat we gedaan hebben sinds het begin van het seizoen dan denk ik dat we goede resultaten hebben behaald,” zei James Allison, de technisch directeur van Ferrari, tegenover Autosprint. “We zijn ongeveer anderhalve seconde per ronde sneller en dat dankzij de ontwikkeling van onze wagen en de power unit.”

“Tijdens het eerste deel van het seizoen kwamen onze updates veel sneller dan bij de concurrentie. Daardoor konden we de kloof verkleinen maar vervolgens zagen we Mercedes een serieuze stap vooruit zetten in Montreal en werd de kloof opnieuw groter.”

“Indien ik echter zou moeten gokken op wat er zal gebeuren tijdens de tweede seizoenshelft dan denk ik dat we opnieuw de kloof met Mercedes zullen verkleinen en Williams voor zullen blijven,” besluit Allison.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}