“Ferrari mag zichzelf niets wijsmaken na de race in Baku”

Ferrari
Ferrari

Volgens teambaas Frederic Vasseur heeft Ferrari tijdens het raceweekend in Azerbeidzjan wel degelijk een belangrijke stap vooruit gezet maar moet het tegelijkertijd met beide voeten op de grond blijven. Er is immers wel degelijk nog een grote achterstand op Red Bull, ook al was Charles Leclerc twee keer tijdens de kwalificatie de snelste.

“Over één snelle ronde was onze snelheid goed, dat hebben we ook volledige te danken aan Charles,” aldus Vasseur die meent dat Red Bull tijdens de race eigenlijk een tweestopper had gepland. “Wanneer je naar de laatste stint van de race kijkt, ik ben niet zeker, maar ik denk dat Red Bull niet van plan was om twee stints te doen. Ze waren van in het begin tot het einde enorm aan het pushen.”

“Wij waren van in het begin overtuigd dat we slechts één stint zouden doen, we waren van in het begin aan het managen. Dat zou betekenen dat we aan het einde van de race een bandenvoordeel zouden hebben. Over het algemeen was Red Bull echter sneller dan ons, we moeten onszelf niets wijsmaken.”

Volgens Vasseur heeft Ferrari een stap vooruit gezet maar zijn er nog verschillende werkpunten. Desondanks heeft de race in de straten van Baku volgens Vasseur bevestigd welke richting Ferrari verder moet uitgaan.

“Tot dusver hadden we een probleem met consistentie. Dat was ook een beetje het geval dit weekend, over een volledig rondje, in al de bochten, over de volledige race. De wagen was echter veel consistenter dit weekend en we gaan de juiste richting uit.”

“We moeten nu onze snelheid verbeteren alsook het vertrouwen van het team,” besluit Vasseur.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print