Ferrari: "Massa was zelf oorzaak van opgave"

Felipe Massa spinde in Maleisië van de baan en moest daardoor opgeven. Zowel het Ferrari als de Braziliaan zelf verloren daardoor acht kostbare punten.

In de F1-paddock ontstond er ondertussen het gerucht dat de spin niet door Massa zelf was veroorzaakt maar door een technisch defect aan de Ferrari. Een woordvoerder van het team heeft dit gerucht ondertussen echter tegengesproken

"Er was geen technisch defect, de wagen was in orde," zei de woordvoerder tegen het Duitse magazine Sport Bild.

Massa heeft ondertussen al een waslijst aan rijdersfouten opgestapeld in de formule 1. De Braziliaan maakte al geregeld onbegrijpbare fouten en slippers toen hij nog voor het Sauber F1 team reed. Velen begrepen ook niet dat Ferrari de Braziliaan in dienst nam, al was Massa als opvolger van Rubens Barrichello de ideale tweede viool bij Ferrari, na Michael Schumacher.

Vorig seizoen moest Massa dan ook de nieuwe eerste piloot worden bij Ferrari, maar de Braziliaan werd overschaduwd door de nieuwkomer bij het team, Kimi Räikkönen. De Fin werd wereldkampioen, waardoor Massa opnieuw in de rol van tweede rijder binnen het team zit. Een druk die duidelijk zwaar weegt op de Braziliaan.

 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen