“Ferrari moet gediskwalificeerd worden”

Gaf Ferrari teamorders of niet? Is dat de echte vraag die we ons vandaag moeten stellen?
Iedere doelbewuste instructie die een team geeft en die de uitslag van de race verandert, moet worden beschouwd als een teamorder en dus bestraft worden. Maar wat dan met de vele verdoken boodschappen over de boordradio die we dit en voorgaande seizoen al gehoord hebben. Zijn dat dan ook geen teamorders die eventueel bestraft moeten worden?

De meningen zullen verdeeld zijn, maar opnieuw is de discussie begonnen over het al dan niet bestraffen van teamorders. En wie anders dan Eddie Jordan is de uitgelezen man bij uitstek om meteen kritiek te gaan geven aan het adres van Ferrari?

“Voor mij zijn dit duidelijk teamorders, beide wagens van Ferrari moeten gediskwalificeerd worden!” was de niet mis te verstane boodschap van Eddie Jordan op de Britse zender BBC.

Op zich best aandoenlijk als je weet dat men op de BBC ook de mening van ondermeer David Coulthard vraagt, een rijder waarvan het een publiek geheim is dat hij zelf teamorders uitvoerde voor McLaren. Nochtans, één van de BBC-commentatoren was categoriek: “Als ik in positie van Ferrari zou zitten, ik zou dezelfde beslissing nemen!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021