Ferrari moet in Oostenrijk de schade proberen beperken: “We zullen niet de snelste zijn”

In een interview met ‘Marca’ laat Mattia Binotto verstaan dat hij nog steeds verwacht dat Mercedes en Red Bull sneller zullen zijn wanneer het F1-seizoen eindelijk in Oostenrijk begint.


Ferrari-teambaas Mattia Binotto is blij dat er terug geracet zal kunnen worden maar tegelijkertijd is Binotto ook op zijn hoede. Binotto denkt immers niet dat Ferrari in Oostenrijk meteen het snelst zal zijn en dat het dus een achterstand zal moeten inhalen.

Ook tijdens de voorbereidende wintertests zag het er naar uit dat Mercedes en Red Bull sneller waren dan Ferrari en daar heeft de lockdown gevolgd door het werk in de fabriek geen verandering in gebracht.

“Door de langdurige sluiting van de fabrieken hebben we niet veel aan de wagen kunnen werken, er was dan ook geen gelegenheid om aan de wagen of in de windtunnel te werken,” aldus Binotto.

“Enkele dagen geleden zijn we opnieuw beginnen werken en we proberen nu de zwakke punten op te lossen.”

Die zwakke punten zullen volgens Binotto ook nog het resultaat in Oostenrijk beïnvloeden en Ferrari zal volgens hem dan ook tegen een achterstand aankijken.

“De wagen is nu nog gelijk aan de wagen van in Australië en zo zal hij ook in Oostenrijk nog zijn. Pas later zullen de ontwikkelingen volgen.”

Voor Ferrari wordt het tijdens de eerste races dan ook een kwestie van zoveel mogelijk de schade te beperken.

“In Oostenrijk zullen we waarschijnlijk niet de snelste wagen hebben. We zullen aan het begin van het kampioenschap dan ook zoveel mogelijk moeten proberen om punten te behalen en daarna proberen reageren. Er zijn door de nieuwe regels echter minder ontwikkelingsmogelijkheden en er zijn nieuwe regels die onderdelen van de wagen ‘bevriezen’.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print