Ferrari-motor is te zwaar

Te zwaar en te weinig topsnelheid, dat is het verdict dat Auto Motor und Sport brengt over de motor van Ferrari.
image

De prestaties van Ferrari in Australië waren niet barslecht. Alonso verklaarde dat hij momenteel al 12 punten meer had dan Vettel, maar het zijn vooral de 35 seconden achterstand op Rosberg die zorgwekkend zijn voor het team uit Maranello.

En niet alleen Ferrari zelf, ook de teams die met een Ferrari motor rijden, Sauber en Marussia, hadden moeite met een krachtbron die naar schatting 13 kilogram te zwaar is en te langzaam op het rechte stuk. “De Mercedes motor zit in een andere categorie”, zegt Alonso zelf, “Toen ik achter de Force India zat, was het onmogelijk om hem in te halen.”

Technisch directeur bij Ferrari James Allison geeft toe dat de prestatie in Melbourne onaanvaardbaar was. “We kunnen genoegen nemen met de betrouwbaarheid van de F14T, maar het is duidelijk dat we nog veel werk voor de boeg hebben om op gelijke hoogte te komen met Mercedes. Er zijn veel dingen op de F14T die wel goed werken, maar we moeten nu verder werken op de stabiliteit bij het remmen en de snelheid op de rechte stukken.”

Er is echter wel die regel dat de motoren bevroren worden voor het seizoen, tenzij voor aanpassingen om de betrouwbaarheid of kost te reduceren. Charlie Whiting heeft intussen wel al laten verstaan dat alle motorenleveranciers, ook Mercedes, bij de FIA aanvragen hebben ingediend om aanpassingen te doen aan de motor.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}