Ferrari na kwalificatie-drama: “We zijn boos en enorm teleurgesteld”

Verslagenheid, boosheid, teleurstelling, dat heerste er gisteren bij Ferrari na het kwalificatie-drama dat zich afspeelde.


“We zijn volop aan het analyseren wat er gebeurd is. Wat we tot dusver weten is dat het twee compleet verschillende problemen waren en dat geen van beide voordien al is voorgevallen,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

“De eerste indicaties op Sebastian zijn wagen doen ons geloven dat het een probleem was met een onderdeel van de ‘intercooler’. Dat onderdeel is van dezelfde specificatie als wat we voordien gebruikten en het was een nieuw gemonteerd exemplaar.”

“Het probleem bij Charles had te maken met de controle unit van de brandstofpomp.”

Bij Ferrari heerste er na afloop van de kwalificatie enorme teleurstelling, vooral ook omdat ze ongetwijfeld hadden kunnen strijden voor de polepositie. Tijdens de oefensessies was Ferrari immers zeer competitief.

“Momenteel is het ganse team enorm teleurgesteld. We vinden het bijzonder jammer voor onze rijders die de kans hadden om iets terug te geven aan de fans en de mensen die in de fabriek enorm hard werken,” aldus Binotto.

“We hebben dit weekend getoond dat onze racesnelheid goed is, wat het des te frustrerender maakt dat we dit tijdens de kwalificatie niet konden tonen.”

“We zijn boos op onszelf en ik voel me persoonlijk verantwoordelijk voor wat er gebeurd is. Ik besef echter ook dat we op een kalme manier moeten reageren en op zondag ons best moeten doen, dat is waarvoor we hier zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}